کنعانی: ایران ستون و لنگر ثبات و امنیت در منطقه است-راهبرد معاصر

کنعانی: ایران ستون و لنگر ثبات و امنیت در منطقه است

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به برگزاری نشست فرمت منطقه‌ای ۳+۳ در تهران گفت: ایران ستون و لنگر ثبات و امنیت در منطقه بر اساس دکترین امنیت دسته جمعی بومی و معتقد به ظرفیت و توان مؤثر کشورهای منطقه برای حل و فصل مشکلات و بحران‌ها، امنیت و ثبات پایدار برای تأمین منافع مشترک و توسعه و پیشرفت جمعی است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۹ - ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 24
کد خبر: ۲۱۰۰۹۹

به گزارش راهبرد معاصر، نخستین نشست وزرای خارجه فرمت منطقه‌ای ۳+۳ روز دوشنبه اول آبان ماه در تهران و با حضور وزاری خارجه ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکیه در محل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و به میزبانی حسین امیرعبداللهیان برگزار شد.

 

فرمت ۳+۳ شامل سه کشور قفقاز جنوبی (آذربایجان، ارمنستان و گرجستان) و سه کشور همسایه با این منطقه شامل روسیه، ترکیه و جمهوری اسلامی ایران است که البته در نشست دیروز وزیر خارجه گرجستان (به دلیل مسائل و اختلافاتی که با روسیه دارد) شرکت نکرد. پیش از این نشست ۳+۳ در تاریخ ۱۹ آذر ۱۴۰۰ و در سطح معاونان وزرای خارجه و البته بدون حضور گرجستان در مسکو برگزار و در آن نشست «علیرضا حقیقیان» دستیار وزیر و مدیرکل اوراسیای وزارت امور خارجه شرکت کرده بود.

 

این نشست در شرایطی برگزار شد که در منطقه غرب آسیا و در غزه شاهد حملات رژیم صهیونیستی به مردم بی‌دفاع غزه هستیم.

 

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (سه‌شنبه) دوم آبان ماه در همین خصوص عنوان کرد: در حالی که آمریکا همراه با برخی متحدانش با حمایت تمام عیار از رژیم شرور صهیونیستی در حال تشدید جنگ افروزی، بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه هستند، تهران میزبان دومین نشست سازوکار منطقه‌ای ۳+۳ تحت عنوان «نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی» با حضور وزرای امور خارجه کشورهای آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و روسیه بود.

 

وی افزود: ایران ستون و لنگر ثبات و امنیت در منطقه بر اساس دکترین امنیت دسته جمعی بومی و معتقد به ظرفیت و توان مؤثر کشورهای منطقه برای حل و فصل مشکلات و بحران‌ها، امنیت و ثبات پایدار برای تأمین منافع مشترک و توسعه و پیشرفت جمعی است.

 

سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: پیگیری این راهبرد در جای جای منطقه می‌تواند بدون مداخلات سودجویانه بازیگران فرامنطقه‌ای، تأمین کننده منافع کشورها و توسعه پایدار منطقه ما باشد.

 

حسین امیرعبداللهیان هم طی سخنانی در این نشست عنوان کرد: من امید فراوان دارم که این سازوکار به سرعت کارایی خود را در حل و فصل مسائل قفقاز جنوبی، عبور از دوره جنگ و مناقشه به دوره صلح و همزیستی و گشودن فصلی نو در همگرایی و شکوفایی منطقه نشان خواهد داد. امروز فرصتی تاریخی در اختیار ماست. اکنون نوبت صلح در قفقاز است.ما از مذاکرات صلح بین جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان حمایت می‌کنیم و شناسایی متقابل تمامیت ارضی توسط دو کشور را گامی سازنده برای رسیدن به توافق صلح ارزیابی می‌کنیم.

 

در نخستین نشست وزرای خارجه سازوکار منطقه‌ای ۳+۳ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، آرارات میرزویان وزیر امور خارجه جمهوری ارمنستان، جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه و هاکان فیدان وزیر امور خارجه جمهوری ترکیه در این نشست حضور داشتند و در پایان این نشست بیانیه‌ای ۹ بندی صادر شد.

 

وزرای خارجه فرمت ۳+۳ در تهران در این بیانیه‌ با تأکید بر خاتمه فوری هدف قرار دادن غیرنظامیان بیگناه در غزه، اهمیت حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات بر اساس منشور ملل متحد، احترام به حاکمیت، استقلال سیاسی، تمامیت ارضی و خدشه‌ناپذیری مرزهای شناخته شده بین‌المللی را مورد اشاره قرار داده و توافق کردند نشست بعدی در ترکیه برگزار شود./ فارس

ارسال نظر